Tarinoita, tuotoksia ja tunnelmia Boheemilta Verstaalta

perjantai 13. tammikuuta 2017

Satumaista somistamista


Lapsuus betonilähiössä on kohdallani johtanut siihen, että minulla on loputon kauneuden ja koristeellisuuden nälkä. Ankeat, samalta näyttävät - kaiken kauneuden ja koristeellisuuden kieltävät elementtitalot - kasvattivat pienen tytön mielessä suunnattoman kaipuun kauneutta kohtaan. Tuo kauneuden nälkä saa ilmenemismuotonsa nykyään elämässäni lähes kaikkialla, joskus jopa hieman häiritsevässä määrin. 


Toisaalta, kauneutta voi luoda lähes mihin tahansa ja sitä voi joskus myös löytää odottamattomista paikoista. Visualistin opinnoissa (ja työssä) kauneus ei ole mikään mitätön sivuseikka, vaan sillä on oikeasti merkitystä, monessakin mielessä. Siksi nautinkin äärettömän paljon siitä, että lähes päivittäin saan nykyään harjoitella kauneuden toteuttamista eri muodoissaan niin koulussa kuin kotona. Somistaminen on minulle suorastaan elämäntapa.

Ehkäpä vielä joskus tulee aika, jolloin betonitaloja ruvetaan koristelemaan kauniilla betonista tehdyillä ornamenteilla. Uskonkin vakaasti, että Kaunis ympäristö (jos mikä) muokkaa ihmistä parempaan suuntaan. Kauneuden ei siis tulisi olla kiellettyä, vaan sallittua - oikeastaan ihan kaikkialla!



Taide - ehtymätön Kauneuden lähde


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti